Lampi solare iarna si toamna: Cum e randamentul lor?

Lampile solare iarna sau toamna functioneaza?

Una din cele mai des adresate intrebari de catre voi pe pagina noastra de Facebook este daca lampile solare iarna au randament.

Este o intrebare perfect normala de adresat mai ales atunci cand produsul depinde de energia solara pentru a functiona in parametrii optimi.

Asa ca am decis sa scriem acest articol pentru a clarifica aspectul si sa va dam totodata anumite sfaturi in vederea pregatirii lampilor pentru sezonul racoros.

✔︎ Lampile solare functioneaza iarna sau toamna cand este foarte innorat?

DA

In lunii mari produsele noastre de iluminat functioneaza iarna sau toamna atunci cand afara este inorat, insa ce trebuie sa luati in considerare este faptul ca randamentul acesteia este afectat de starea vremii.

Daca afara este inorat toata perioada zilei, lampa se va incarca la eficienta foarte mica, astfel noaptea va sta aprinsa putin.

Insa daca afara este soare si panoul este expus la lumina solara minim 6 ore, sansele sunt ca lampa sa functioneze pentru toata perioada noptii.

✔︎ Frigul imi afecteaza lampile solare?

DA

Datorita faptului ca lampile solare functioneaza pe baza de baterii (acumulatori mai corect spus) performanta bateriilor este afectata de temperatura de afara. In linii mari lampa ar trebui sa functioneze normal, daca este incarcata coresponzator, chiar si pana la -4°C (valoarea aceasta difera de la model la model si de cele mai multe ori o gasiti in manualul tehnic).

✔︎ Ce pot face sa protejaz lampa solara iarna?

SUNT DIFERITE METODE

-Daca aveti posibilitatea, este recomandat ca atunci cand este inorat ziua, sa opriti lampa solara si sa o lasati cateva zile sa se incarce, apoi sa o porniti iar.

-Daca vedeti ca afara incepe sa devina foarte frig (cu mult -20° C) este recomandat sa opriti lampa solara si sa-i permiteti sa incarce acumulatorul.

-Daca observati ca ninge pe panoul solar si zapada se depune in strat gros, este recomandat sa curatati panoul sa permiteti lampii sa se incarce.

✔︎ Lampa solara nu se mai aprinde deloc!

NU ESTE INCARCATA ADECVAT

Daca lampa solara nu se mai aprinde deloc iarna, este recomandat sa o lasi o zi la incarcat oprita de la buton (atunci cand este insorit)

✔︎ Lampa are strat de gheata depus pe ea. Ce sa fac?

TREBUIE CURATA OBLIGATORIU

Daca lampa are un strat de gheata pe corp sau panou, acesta trebuie curatat neaparat cu o spatula de plastic sau o perie de plastic. NU TURNATI APA CALDA PE LAMPA! NU INDEPARTATI STRATUL CU PERII DE SARMA SAU SPATULE METALICE.

Cam acestea ar fi in linii mari sfaturile si observatiilor noastre in ceea ce priveste lampile solare si utilizarea lor iarna sau toamna. Produsele noastre sunt extrem de performante si versatile insa datorita naturii lor de functionare sunt anumite impedimente ce trebuiesc luate in considerare. Insa aceste minusuri nu sunt neaparat dezavantaje majore ce ar trebui sa va impiedice sa achizitionati un produs solar.

In perioada imediat urmatoare o sa publicam mai multe articole de acest gen pe blog, deci puteti salva link-ul.

Iarna randamentul poate scadea cu pana la 50%

Lampile functioneaza iarna sau toamna insa nu la capacitate maxima

Daca panoul este murdar sau acoperit de zapada, acesta trebuie curatat

Cand bateria este foarte descarcata, inchideti lampa 48 ore sa se incarce

lampa solara iarna

Comentarii ()

Produs adaugat in wishlist
Produs adaugat la comparatii

Acest website utilizeaza cookies pentru a imbunatati experienta de utilizare. Mai multe detalii aici.