Mentenanta lampi solare pentru curte sau gradina: Cand trebuie facuta?

Mentenanta lampi solare de gradina: Cand trebuie facuta si ce trebuie sa aveti atentie

Lampile solare de gradina au inceput sa devina din ce in ce mai populare in Romania. Acum am ajuns la punctul in care nu numai magazinele mari comercializeaza insa si comerciantii cu diferite magazine de profil, chiar daca calitatea lasa de dorit in anumite situatii asta deja este alta discutie.

Insa cu cat acestea devin mai populare, incep sa apara diferse intrebari referitoare la mentenanta lampilor solare de gradina si a proiectoarelor solare.

Lampile solare au nevoie de mententanta?

Teoretic nu, fiind produse care pot opera fara interventie umana pentru o perioada foarte lunga de timp.
Practic da, asta pentru ca apar unii factori externi ce impiedica lampa sa functioneze la parametri ei normali.De ce este importanta mentenanta lampilor solare si a proiectoarelor solare?

Practic mententanta este importanta pentru orice obiect utilitar. Fie ca este vorba de o masina fie ca de o lampa solara, ca in contextul nostru.

Mentenenta periodica a lampilor solare nu numai ca prelungeste durata de viata a produselor insa le face sa functioneze in parametri normali.

Cum factori exteri ca praful sau murdaria nu sunt neaparat in controlul nostru direct, acestea se depun si in cele din urma pot cauza o functionare eronata a produsului.

Mai mult decat atat, daca produsul nu este incarcat cum trebuie si mereu se descarca (cum ar fi iarna) acumulatorul din interior va suferi o moarte prematura.

Ce trebuie sa fac sa am grija de lampile mele solare?

Pai sunt in principal cateva reguli ce trebuiesc respectate pentru o functionare optima.

1. Curatarea periodica a panoului solar

Panoul solar se curata cu o laveta sa un burete de bucatarie, cu alcool puritate peste 70% sau chiar si cu spirt medicinal (daca curatati panoul cu spirt este important ca dupa curatare sa utilizati o carpa umeda pentru a elimina rezituurile lasate de spirt).

Iar iarna sa se curete panoul de urmele de zapada sau gheata utilizand o solutie de curatat parbrize.

Un panou curat asigura o incarcare eficienta ce va beneficia lampa in mod direct pe termen lung.

2. Curatarea senzorului de miscare

Ca si in cazul panoului, se utilizeaza o laveta sau burete de bucatarie imbibate in alcool sau spirt. Astfel se elimina impuritatile si face ca lampa sa detecteze mult mai bine miscarea si totodata sa previna unele declansari false.

3. Iarna sau in zilele foarte inorate este recomandata oprirea lampilor

Atunci cand este foarte inorat afara sau cand ninge din abundenta este recomandata inchiderea lampilor solare.

Lampile nu se incarca eficient in aceste conditii si fac ca acumulatorul sa se descarca foarte rapid. Inchizand lampa nu este irosita energia inmagazinata in acumulator si este prevenit stresul acumulatorului.

Lampile se deschid din nou odata ce au fost expuse pe timp de zi la soare (macar 4 ore).

4. Odata la 3 ani se schimba acumulatorul

La marea majoritate a lampilor solare comercializate de noi acumulatorul poate fi inlocuit.

Astfel cam odata la 3 ani acumulatorul trebuie inlocuit pentru a reda performanta din prima zi a lampii. Din testele noastre si marturiilor mai multor clienti, dupa 3-4 ani de functionare acumulatorul nu mai are capacitate de inmagazinare a energiei atat de buna, astfel lampa se va opri din functionare la mijlocul serii sau va functiona inconsistent.

Cat de des trebuie efectuata curatarea lampii?

In linii mari, mententanta se efectueaza anual. Asta in functie de cat de murdar este mediul in care este plasata lampa sau proiectorul.

Insa in anumite situatii mententanta se poate face chiar si la 1 an jumatate daca nu este panoul sau senzorul de miscare mudar.

Acum depinde de la caz la caz, sunt multe variabile ce determina acest aspect.

Sfatul nostru este ca lunar sa inspectati produsele pentru a vedea daca necesita curatare, cam asta ar fi cea mai sigura metoda.Daca aveti alte intrebari sau nelamuriri fereritoare la lampile solare ne puteti trimite un mesaj pe pagina noastra de Facebook.

Comentarii ()

Produs adaugat in wishlist
Produs adaugat la comparatii

Acest website utilizeaza cookies pentru a imbunatati experienta de utilizare. Mai multe detalii aici.