Una din cele mai des intalnite intrebari de catre noi este: "De ce sa cumpar o lampa solara sau un proiector solar atunci cand am in magazinul de la colt proiectoare puternice conectate la retea?"In acest articol am sa va enumerez cateva motive pentru care lampile solare sunt viitorul si de ce ar trebui sa considerati macar achizitionarea unui asemenea produs pentru al monta acasa, la munca sau in zonele izonate unde aveti nevoie de o sursa de iluminare puternica, autonoma si fiabila.

Dupa cum este de asteptat sunt multe articole pe internet ce discuta in linii mari despre lampi si proiectoare solare. Toate in schimb incearca sa va creeze o idee falsa despre produse astfel ca dumneavoastra sa le achizitionati, insa se face abstractie de partea informativa.

Parte care din punctul nostru de vedere este esentiala pentru interesatii de lampi si proiectoare solare insa nu stiu exact unde sa cauta date relevante ca sa-i convinga in a face achizitia.

Noi dorim sa alteram putin piata si inainte de a va prezenta cat de frumoase si performante sunt produsele noastre (chiar nu suntem ironici) o sa va aducem la cunostinta cateva elemente foarte importante, demne de luat in considerare atunci cand planuiti achizitia unor lampi sau proiectoare solare.

Ce sunt lampile solare sau proiectoarele solare?

Pe scurt, acestea sunt produse de iluminat utilitar sau decorational ce sunt alimentate de energia soarelui. Energia captata prin intermediul unui panou solar si este inmagazinata intr-un acumulator iar prin intermediul unor circuite electrice este distribuita inteligent la sursele de iluminare, care sunt leduri de cele mai multe ori.

Functiile difera de la model la model insa va puteti astepta in a intalni lampi solare decorative ce indeplinesc doar o singura functie, mai precis cea de a se aprinde noaptea. Acestea sunt majoritatea lampilor de supermarket.

Sau lampi solare puternice cu control mai avansat, cum ar fi: declansare prin telecomanda sau senzori de miscare, programe avansate de functionare sau putere de iluminare si autonomie ridicata. Acestea ar fi lampile utilizate la iluminatul stradal, iluminarea locuintei sau aleii locuintei, iluminarea curtilor sau a gradinilor, iluminarea intrarii in garaj sau in hale si asa mai departe.

Cate tipuri de lampi solare exista?

Practic exista cateva mari categorii ce inglobeaza mai multe tipuri de produse, acestea sunt:

Proiectoarele solare

Lampi solare puternice ce au scopuri utilitare sau de securitate datorita puterii lor mari de iluminare si a autonomiei ridicate. Acest tip de lampa solara de multe ori vine cu un panou solar separat ce se conecteaza la lampa prin intermediul unui cablu.

Avantaje

 • putere mare de iluminare
 • autonomie ridicata
 • flexibilitate in montare
 • perfecte pentru acoperirea de suprafete medii sau mari

Dezavantaje

 • greutate ridicata la unele modele
 • pretul poate fi piperat la unele modele puternice
 • nu sunt foarte aspectuase comparativ cu alte modele

Lampi solare pentru curte sau gradina

Produsele sunt remarcate prin panoul solar integrat si o multitudine de functii ce sunt menite sa le faca foarte versatile. Se instaleaza extrem de usor si sunt accesibile

Avantaje

 • perfecte pentru curti sau gradini mici sau medii
 • incarcare rapida
 • simplu de montat si manevrat
 • senzori de miscare integrati

Dezavantaje

 • putere de iluminare mica la unele modele
 • dispersie a luminii limitata

Lampi solare decorative

In principal aceste lampi solare sunt pentru scopuri strict decorative. Se remarca prin autonomia buna si aspectul 

Avantaje

 • autonomie buna
 • accesibile
 • foarte usor de instalat
 • aspect interesant
 • efecte interesante

Dezavantaje

 • nu sunt foarte puternice
 • nu au functii complexe

Deci, de ce sa achizitionam lampi solare?

Pentru un viitor mai bun

Solutiile de energie solara sunt dovedite in aducerea de avantaje semnificative planetei Pamant. Asta se treduce prin diminuarea treaptata a poluarii ce s-a efectuat in ultimile decenii datorita industrializarii puternice si a surselor de generare a energiei ce nu sunt tocmai prietenoase cu mediul inconjurator.

Fiabile si autonome

Lampile solare si proiectoarele solare sunt solutii de iluminare extrem de fiabile avand o durabiitate crescuta si autonomie de functionare destul de mare, tinand cont de faptul ca functioneaza pe baterii. Mai mult decat atat aceste produse opereaza in mod autonom. Doar le-ai pornit de la buton si ai uitat de ele.

Rezistente la intemperii

Spre deosebire de lumina conectata la retea, unde curentul are o putere foarte mare si poate crea un scurt, lampile solare sunt capsulate avand protectie la factorii externi precum: praf, umezeaza, inghet. Astfel beneficiezi de un produs ce nu necesita mentananta si functioneaza si atunci cand vremea este nefavorabila.

Extrem de versatile

Pot fi montate acolo unde nu ai acces la energie electrica, pot fi instalate in pozitii cat mai variate ca sa-ti satisfaca nevoia de lumina si cat unele modele le poti lua cu tine atunci cand mergi la camping sau pescuit. Energia fiind inmagazinata in acumulatori poti profita de lumina clara si puternica si atunci cand esti departe de civilizatie.

Montare extrem de usoara

Lampile si proiectoarele solare comercializate de noi pe lampi-solare.ro sunt extrem de simplu de montat. Cela mai mult dintre modelel noastre necesita doar o surubelnita pentru a fi instalate. Procedeul e atat de lipsit de complexitate incat le poti da copilului tau sa le monteze! Cu mentiunea sa fie plasate intr-o zona unde lumina soarelui bate pentru cel putin 6 ore pe zi.

LED-uri ce functioneaza pana la 50.000 de ore

Datorita tehnologiei de iluminare LED™️ produsele noastre solare au o lumina puternica si o durata de viata extrem de mare. In conditiile de utilizare normala, un proiector sau o lampa solara cu tehnologia LED SMD poate functiona in continu pentru 50.000 de ore fara ca sursele de iluminare sa se defecteze.

Un viitor luminos fara intrerupatoare

O buna parte din solutiile noastre de iluminat solar functioneaza complet autonom. Adica setati programul (depinde de modelul de lampa) si porniti lampa ca apoi sa uitati de ea. Aceasta se va incarca automat, va porni automat in functie de luminozitatea de afara sau daca treceti prin zona ei. Uita de aprins intrerupatoare si cotrobatie pe intuneric in curte sau gradina.

Energia solara este viitorul si statisticile vorbesc de la sine

Solutii solare instalare per cap de locuitor

Worldwid PV capacity in watts per capita by country in 2013.

   necunoscuta sau deloc

   0.1–10 wati

   10–100 wati

   100–200 wati

   200–400 wati

   400–600 wati

Productia energiei solare in Romania (2016)

MW

Bulgaria - 1,021 MW

Austria - 937 MW

Elvetia - 1,360 MW

Africa de Sud - 1,120 MW

Cresterea globala a productiei de energie solara

Capacitatea cumulata de productie a energie din sursa solara masurata prin unitatea MWp

100,000
200,000
300,000
400,000
500,000
2007
2009
2011
2013
2015
2017

  Europa

  America

  Orientul Mijlociu si Africa

  Asia-Pacific

  China

  Restul Lumii

  Total Global.

Produs adaugat in wishlist
Produs adaugat la comparatii

Acest website utilizeaza cookies pentru a imbunatati experienta de utilizare. Mai multe detalii aici.